Portmans første gang

Natalie Portman (som har stått for omtrent halvparten av alle treffene i denne bloggen totalt gjennom sin nakne tilstedeværelse i kortfilmen Hotel Chevalier) er ikke bare en talentfull skuespillerinne: hun har også etablert sitt eget produksjonsselskap, Handsomecharlie Films. Og nå er det klart at selskapets første film, A Tale of Love and Darkness, også blir Natalie Portmans debut som regissør.

Portman beveger seg dermed i fotsporene til nesten jevngamle Sarah Polley som en annen ung skuespillerinne som har valgt å forsøke seg som regissør (Polley har med sin Away from Her blitt hyllet av kritikerne). A Tale of Love and Darkness er på sin side en adapsjon av den israelske forfatteren Amos Oz’ selvbiografiske bok med samme tittel – om hans brokete oppvekst, fra barndom til pubertet, i etterkrigstidens Jerusalem på 1940- og 50-tallet. Natalie Portman er selv født i Israel og har vist stort engasjement for kulturen og konfliktene som preger Midtøsten-regionen. Sånn sett er prosjektet i lovende hender, men unge og uerfarne Portman er helt sikkert avhengig av de riktige støttespillerne når hun skal overføre en av samtidens fremste forfattere, Amos Oz, til det store lerretet. Prosjektet er ambisiøst, men svært spennende. At Portman også behersker hebraisk kan være en fordel, selv om jeg ikke har funnet ut om filmen faktisk skal spilles inn på engelsk eller hebraisk.

Og til de som lurer: Natalie Portman skal etter sigende også være aktuell for en liten rolle foran kamera. Som Amos Oz’ mor som under tragiske omstendigheter velger å ta sitt eget liv i ung alder.

En kommentar om “Portmans første gang

Legg til din

  1. Blir spennande å sjå kva dama får til, ho har jo lenge vore inne i filmmiljøet. Ei oppvekst blant Luc Besson, Michael Mann og Tim Burton kan umogleg ha skada.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: