Ingen norsk «Shooting Star»

Tidligere har Norsk filminstitutt plukket ut én skuespiller som skal representere og markedsføre norsk film og seg selv under filmfestivalen i Berlin. En såkalt «Shooting Star». I fjor var det Nicolai Cleve Broch som var instituttets utvalgte.

Men foran sitt 11. festivalår, har Berlinalen endret på forutsetningen, slik at nasjonene ikke lenger har tilgang til å sende av gårde en «Shooting Star» til Berlin uten videre. En internasjonal jury skal håndplukke 9 kandidater etter at hver nasjon har plukket ut sin kandidat.

Til festivalen i 2008 har juryen plukket ut følgende «Shooting Stars» ifølge european-films.net: Nicolas Cazalé fra Frankrike (Le fils de l’épicier / The Grocer’s Son), Stine Fischer Christensen fra Danmark (Efter Brylluppet / After the Wedding), Joel Basman from Sveits (Luftbusiness), Anamaria Marinca fra Romania (4 luni, 3 saptamini si 2 zile / 4 Months, 3 Weeks and 2 Days), Andrew Garfield fra Storbritannia (Lions for Lambs), Hannah Herzsprung fra Tyskland (Vier Minuten / Four Minutes), Zsolt Nagy fra Ungarn (Zuhanorepülés / Nosedive), Elio Germano fra Italia (Mio fratello è figlio unico / My Brother is an Only Child) og Maryam Hassouni fra Nederland (Kicks).

Med andre ord blir det uten norsk deltakelse i år.

Hva det betyr for norsk film aner jeg ærlig talt ikke, men mitt inntrykk sett fra utsiden er at våre tidligere «Shooting Star»-deltakere i sum har fått fint lite ut av sine Berlin-opphold. I hvert fall på CVen.

2 kommentarer om “Ingen norsk «Shooting Star»

Legg til din

  1. Shooting Star er ikke et arrangement i regi av Berlinalen, men European Film Promotion, hvor Norsk filminstitutt er det norske medlemmet, og nominerer en norsk Shooting Star.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: