Årets lekreste postere (del I)

Romjulstid er listetid. Filmåret må oppsummeres og godbitene trekkes frem, herunder også de lekreste posterne. Siden det viste seg å være så mye bra å velge i, har jeg valgt å gå for en Topp 20-liste. Nedre del kommer her — topp 10 publiseres senere i romjulen.

20. The Brave One

Det er kanskje ikke noe ekstraordinært ved denne posteren, men jeg liker den veldig godt; fargebruken, «tonen», oppsettet og Jodie Foster. Det ser bra ut. Må få sett filmen etter hvert.

19. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Ingen overraskelse at Tim Burtons filmatisering om den syngende drapsmannen Sweeney Todd skulle få en gjennomført stilig poster. Mørk og veldig Burton. Det ble for øvrig lansert en annen poster like etter som har en litt ulik profil, men som er minst like tiltrekkende.

18. Rovdyr

Rovdyr er noe så oppsiktsvekkende som en norsk horrorfilm, tydelig 70-tallsinspirert, som blant annet på grunn av sin poster allerede har vært gjenstand for til dels massiv internasjonal oppmerksomhet. Poster og trailer har tegnet et bilde av en kompromissløs sjangerfilm, og når Medietilsynet følger opp med å gi filmen en 18 års aldersgrense, kan det virke som posteren holder hva den antyder. Det liker jeg.

17. El Orfanato

Spansk horror som har fått ganske positiv mottakelse. Her med en flott retro-plakat.

16. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

En av årets aller beste og definitivt vakreste filmer. Posteren er også meget fint, særlig fordi den forteller mye om det som er sentralt i filmen: forholdet mellom Robert Ford og Jesse James.

15. Vacancy

Filmen viste seg å ikke være all verden, men posteren hadde i hvert fall den effekt på meg at jeg ville se den.

14. This is England

Meget god film som gjerne kunne fått litt mer oppmerksomhet i disse prisutdelingstider. Med en poster som beskriver filmen godt.

13. Black Snake Moan

Filmen levde ikke helt opp til forventningene (selv om den absolutt er høyst severdig), men posteren gir et klart bilde av det visuelle uttrykket som Craig Brewer er tro mot gjennom hele filmen. Og det likte jeg veldig godt! Sexy og skitten estetikk så det holder.

12. I’m Not There

En mystisk og alternativ film om Bob Dylan. Stilren poster i svart/hvitt, som selges vågalt med Cate Blanchett som Dylan.

11. No End in Sight

Dokumentar om Bush-administrasjonens håndtering av Irak siden 2003. En film jeg definitivt skal få med meg. Posteren er fantastisk.

En kommentar om “Årets lekreste postere (del I)

Legg til din

  1. Plakaten skal ha stor del av æra for å ha lokka meg til Vacancy, filmen viste seg å vere litt vel tynn.

    Her var det sopass med flotte plakatar at eg ser fram til topp 10 altså!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: