Polanskis spøkelse

Jeg skrev en kort sak på slutten av fjoråret om det som skulle bli Roman Polanskis neste filmprosjekt: en adapsjon av Robert Harris’ ferske spenningsroman The Ghost (på norsk: Skyggen).

Et halvt år senere er de tre viktigste rollene besatt, og tiden i mellom har jeg blant annet brukt på å lese boka. Hva synes jeg? På sitt beste er den en veldreid page-turner, underholdende og lettleselig, om enn noe unødvendig klisjéfull i enkelte partier, samtidig som det tys til en del enkle løsninger. Potensialet for en effektiv spenningsfilm er imidlertid absolutt til stede. Harris bruker et filmvennlig språk, så gjenstår det å se om Polanski er rett mann for denne type materiale. Av hans tidligere filmer kan det mest minne om Death and the Maiden fra 1994 som jeg er lite tilbøyelig til å omtale som vellykket.

Men tilbake til castingen: Pierce Brosnan er valgt i rollen som den britiske statsministeren. Et kjedelig, men greit valg. Tilda Swinton er perfekt castet som statsministerfruen, mens Nicolas Cage skal bekle hovedrollen som den gradvis mer paranoide skyggeforfatteren som mot sin vilje vikles inn i et politisk spill med fatale ringvirkninger. Og med dét mistet jeg plutselig litt av troen på dette prosjektet…

2 kommentarer om “Polanskis spøkelse

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: