Om


Speilet oppstod som filmblogg på speilet.wordpress.com i løpet av høsten 2007. I oktober 2009 flyttet siden til speilet.montages.no som blogg underlagt Montages.no. I desember 2021 gikk veien videre til Speilet.net i en ny relansering av nettsiden.

Speilet drives og oppdateres av Trond Johansen (f. 1982) fra Fredrikstad med bakgrunn som filminteressert, skribent og redaksjonsmedlem for ulike nettmagasiner (deriblant Montages.no) og filmanmelder for bl.a. TV 2.

Speilet var tidligere kinosal i Fredrikstad som for undertegnede var stedet for mange av de første magiske, kollektive filmopplevelsene foran stort lerret. Det var flere av opplevelsene i kinomørket i nettopp Speilet som gjennom 90-tallet dannet grunnlaget for en økende filminteresse og inspirasjon til å skrive om film. Fremdeles er mange av de største og viktigste minnene om film og kino derfra. Som det oppslukende møtet med feel-good-magien i «Forrest Gump», førpremieren av «Skrik» med følelsen av å se noe helt nytt som pirret en kommende skrekkfilminteresse, og hvordan jeg som mindreårig snakket meg inn på 18-årsaldersgrensefilmer med «Face/Off» blant høydepunktene.

På nettmagasinet Speilet vil jeg forsøke å formidle positive filmopplevelser — enten det er film sett hjemme fra stua, lerret i egen hjemmekino eller det ordentlige kinomørket. Hovedfokuset vil være å skrive om filmer som begeistrer og gleder meg, men for balansens skyld vil Speilet ikke kun bestå av hyllester. Filminteressen handler også om skuffelser og forventninger som ikke fylles. Innimellom vil Speilet også fylles av omtaler og saker om tv-serier, men hovedtyngden vil alltid være på film.


Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: