Oscar ’09: Nominasjonene klare

55

I tråd med forhåndstipsene var det The Curious Case of Benjamin Button som samlet flest nominasjoner til årets Oscar-utdeling med imponerende 13 i tallet. Filmen sniker seg dermed inn i godt selskap blant de filmene som gjennom tidene har kapret flest nominasjoner. Så gjenstår det å se hvor mange av de nominerte som blir vinnere 22. februar.

Jeg la ut mine forhåndstips i går kveld og kan vel ikke si meg mer enn passe fornøyd med spådommene. For eksempel hadde jeg tydeligvis undervurdert gjennomslagskraften til et konservativt Akademi med høy gjennomsnittsalder, slik at The Reader snappet en nominasjon foran den ungdommelige publikumsvinneren The Dark Knight.

Den kanskje største overraskelsen kom likevel i kategorien for beste kvinnelige hovedrolle, hvor Kate Winslet fikk sin nominasjon for nettopp The Reader (som de fleste hadde tippet ville bli plassert i birolle-kategorien) og IKKE for den fabelatige prestasjonen i Revolutionary Road. Snodig.

Ellers ble dette som ventet en utdeling hvor Akademiet holdt seg til de navnene og filmene som på forhånd var pekt ut som favoritter, og som allerde har vært nominert til mer eller mindre prestisjetunge priser på veien frem til Oscar.

For den fullstendige oversikten over alle nominerte viser jeg til denne oversikten på IMDb.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: