David Cronenberg, Tom Cruise og Denzel Washington?

cronenberg11

For den smaleste fraksjonen i David Cronenbergs stadig utvidende fanskare (de som mener canadieren gjennom A History of Violence og Eastern Promises tok et undøvendig skritt mot mainstream-universet), er ikke dette nødvendigvis en veldig oppløftende nyhet.

For siste Cronenberg-nytt er forholdsvis oppsiktsvekkende saker; den 65 år gamle filmskaperen skal etter sigende regissere Tom Cruise og Denzel Washington i en Robert Ludlum-filmatisering, forfattet av teamet bak Wanted og 2 Fast 2 Furious!

Selv tilhører jeg de som mener Eastern Promises og spesielt A History of Violence er fremragende filmer, av det absolutt ypperste Cronenberg har gjort, samtidig som jeg storkoser meg med hans noe smalere og mer eksperimentelle fortid. Men også jeg blir noe satt ut av denne nyheten. Skal David Cronenberg virkelig lage en slags sommerblockbuster med to av klodens største filmstjerner i en hyperkommersiell, konvensjonell spionfilm for massene?

Vel, siden jeg aldri har hatt grunn til trekke Cronenbergs integritet som auteur i tvil, velger jeg å se på mulighetene for at han også evner å få noe unikt ut av dette; både av materialet og de utslitte karrierene til Tom Cruise og Denzel Washington som begge trenger en boost.

Vi snakker jo tross alt om David Cronenberg. Jeg venter spent!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: