Teaser: Youth Without Youth

Francis Ford Coppola regisserer

Youth Without Youth er Francis Ford Coppolas første film fra registolen på ti år.

Dette er mannen som ikke bare laget tidenes to beste filmer på 70-tallet, men som også står bak mesterstykker som The Conversation og Apocalypse Now. Man skal få lov til å trekke seg litt tilbake da, og bli bøyd for i støvet til evig tid.

Det hører dog med til historien at Coppola også lagde to friske, mer eksperimentelle, og ufortjent glemte filmer av solid kaliber tidlig på 80-tallet i The Outsiders og Rumble Fish (som riktignok ble filmet samtidig, og med en del resirkulasjon av skuespillere).

De siste årene har han vært mer opptatt av å produsere – og muligens være en mentor for sin svært lovende datter.

Nå er han imidlertid tilbake, og hvor gledelig er ikke det? Filmen heter Youth Without Youth og er en rumensk produksjon med lavt budsjett. De som er godt informerte, melder om at det er en frisk, kunstnerisk og utfordrende film vi har i vente. En film som vil virke polariserende på sitt publikum, slik som skjedde i kjølevannet av filmene han gjorde tidlig på 80-tallet. I dag har de, med rette, kultstatus blant mange.

Det er nå sluppet en liten smakebit på Youth Without Youth — en såkalt teaser som gir oss en ørlien pekepinn på filmens stemning. Personlig har jeg gledet meg en stund til denne filmen, ettersom den har fått en del lovende ord underveis. Det blir vanskelig å ta et klart standpunkt etter å ha sett noen sammenklipte sekunder, men for all del; jeg ble ikke noe mindre nysgjerrig. Ta en titt på teaseren selv.

Filmen handler for øvrig om en aldrende rumensk professor som etter å ha blitt truffet av et lynnedslag finner ut at aldringsprosessen stopper opp. Han bevarer sin livsvisdom, men fysisk forblir han forbløffende frisk og ung. Historien er lagt til Bucuresti i 1938. Tim Roth spiller hovedrollen.

Les mer om Youth Without Youth, Francis Ford Coppola og hans tanker rundt det å gjøre en independent-aktig film i en alder av 68 år i en velskreven artikkel fra New York Times: «Francis Ford Coppola – a Kid to Watch».

Indeed!

2 kommentarer om “Teaser: Youth Without Youth

Legg til din

  1. Ja, hva i all verden skal man si om teaseren? Nazier og hodeskaller leder tankene hen til Indiana Jones, mens stemningen nærmest var Lynchiansk. Blir nok neppe noen av delene, men spennende å se resultatet.

  2. God beskrivelse, Jacob. Slik ser forresten posteren ut: http://tinyurl.com/39x33c

    Den er nok mer Lynch enn Indiana Jones, om vi må velge mellom én av to. Uansett er jeg enig med deg i konklusjonen om at det blir spennende å se resultatet.

    For øvrig: Gratulerer med å være første kommentator her inne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: