Trailer: Before the Devil Knows You’re Dead

Det er 50 år siden Sidney Lumet laget det jeg mener er 50-tallets beste film, 12 Angry Men (1957). Det er derfor ganske ufattelig at samme person nå, i 2007, nylig har presentert sitt siste verk – Before the Devil Knows You’re Dead – og de som allerede har sett filmen nærmest går av hengslene i begeistring. Lumet er 83 år. Og han har kanskje laget en av årets beste filmer?

Jeg har aldri lagt skjul på min forkjærlighet for Sidney Lumet som filmskaper. Han er en av etterkrigstidens virkelige giganter i amerikansk film, og det føles som et privilegium å få oppleve en ny film, et potensielt mesterverk, av mannen i 2007. Det hadde jeg faktisk ikke forventet. For selv om hans forrige film, Find Me Guilty, var meget god og ufortjent oversett, så er det noen tiår siden Lumet leverte sine sjelsettende verk på 50-, 60- og 70-tallet.

Before the Devil Knows You’re Dead, med solide navn som Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney og Marisa Tomei i de viktigste rollene, var blant de filmene som ble best mottatt under årets filmfestival i Toronto. Filmen er ventet på norske kinoer 23. november.

Plottet beskrives slik:

Needing extra cash, two brothers conspire to pull off the perfect, victimless crime. No guns, no violence, no problem. But when an accomplice ignores the rules and crosses the line, his actions trigger a series of events in which no one is left unscathed (IMDb).

Og traileren ser du her.

Det ser bra ut…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: