Scorsese med Harrison-dokumentar

Martin Scorsese har på sine eldre dager funnet ut at det er gøy å lage dokumentarer. Helst om musikere. For et par år siden lanserte han No Direction Home: Bob Dylan (som alle selvfølgelig må se, glimrende film). Neste år kommer han med den ferdiginnspilte Shine a Light om The Rolling Stones. Og nå er nyheten sluppet om at Scorsese også skal lage en dokumentar om The Beatles-legenden George Harrison. Filmen skal lanseres på kino, og ta for seg Harrisons virke både i og utenfor The Beatles. Paul McCartney og Ringo Starr skal angivelig stille opp, i tillegg til at familien vil grave opp nytt og spennende arkivmateriale om Harrison. Det vil selvsagt bli fokusert på Harrison som artist og låtskriver, men også hans funksjon som filmprodusent og hvordan han etter hvert hentet inspirasjon og tok til seg impulser fra indisk kultur.

Det sies at innspillingen allerede vil starte mot slutten av året, mens det skal være mer usikkert når prosjektet faktisk blir ferdig. Det hintes om at det kan ta litt tid, så vi får smøre oss med en god posjon tålmodighet. Visst skulle jeg ønske Scorsese også kunne gjøre litt god fiksjon, men George Harrison er min Beatles-favoritt, en veldig spennende skikkelse og Scorsese har tidligere vist at dette er noe han kan. Ergo: Jeg gleder meg!

2 kommentarer om “Scorsese med Harrison-dokumentar

Legg til din

  1. I Scorcese og dokumentarsamanheng kjem ein ikkje unna den legendarisk gode konsert/dokumentarfilmen The Last Waltz om/med The Band. Anbefalt filmopplevelse frå 1978.

  2. Absolutt. Jeg burde helt klart ha nevnt den filmen et sted i teksten. For jeg er enig med deg: The Last Waltz er rett og slett legendarisk god!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: