Eberts topp 10

Like sikkert som at det blir jul i år også, har vi beveget oss inn i den tiden av året der alle som mener om film presenterer sine lister over årets beste filmer. Mest tyngde har definitivt den amerikanske Pulitzer Prize-vinnende filmkritikeren Roger Ebert. Dette er hans topp 10-liste for 2007:

1. Juno
2. No Country for Old Men
3. Before the Devil Knows You’re Dead
4. Atonement
5. The Kite Runner
6. Away from Her
7. Across the Universe
8. La vie en rose
9. The Great Debaters
10. Into the Wild

Les mer utfyllende om Eberts betraktninger om filmåret her.

Men hva kan man si om Eberts liste? Juno på topp er kanskje et litt overraskende valg, men det er en film det tydeligvis er vanskelig ikke å like. Jeg har ikke sett den selv ennå. Jeg er videre litt skuffet på Eberts vegne over at Zodiac er utelatt. Det samme gjelder egentlig også The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Men nå har jeg ganske sikkert kun sett en ubetydelig brøkdel av årets filmer sammenlignet med Ebert. I tillegg kommer vi jo aldri bort i fra at dette er subjektiv synsing på høyt plan, Pulitzer Prize eller ikke.

Min liste kommer etter planen rett før nyttår. Jeg har et par filmer til jeg gjerne vil se først…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: