Hva skjedde med Margot?

Jeg var blant de som virkelig elsket The Squid and the Whale. Filmen som for to år siden introduserte meg for Noah Baumbach. En drivende god film, med selvbiografiske trekk, der dialogen er kunst og handlingen blander samfunnssatire og kullsvart komikk på en helt særegen måte. Smalt, men treffsikkert.

Siden jeg langt i fra var alene om min begeistring for The Squid and the Whale, har vi vært mange som nysgjerrig og utålmodig har ventet på Baumbachs neste film, Margot at the Wedding, som fra første stund har virket som en forlokkende idé. Nok en gang utforsker han dysfunksjonelle familieforhold, som var kjernen i The Squid and the Whale, og castingen er også spennende: Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh og Jack Black (John Turturro skal også ha en mindre rolle). Den nydelige filmplakaten (blant fjorårets beste) og annet promo-materiale har også pekt i en veldig positiv retning.

Ganske enkelt var Margot at the Wedding en av de filmene det ble snakket mest om i fjor. En film mange hadde store forventninger til. Kanskje en Oscar-film…

Men hva har skjedd? De siste par månedene, etter at filmen ble lansert på det nordamerikanske kinomarkedet tidlig på høsten, har vi hørt mindre og mindre om Baumbachs film. Filmanmelderne har stort sett rynket på nesen, og publikum har vært uinteressert i Baumbachs familiære iakttakelser. Filmen er rett og slett blitt en flopp.

Ifølge Filmweb.no er norsk kinopremiere nå satt til 22. mai. Men jeg er fortsatt såpass nysgjerrig at jeg ikke kommer til å vente så lenge. For et par dager siden ble det nemlig kjent at filmen lanseres på det amerikanske DVD-markedet (sone 1) allerede 19. februar. Det er en mulighet jeg kommer til å benytte meg av. For filmen kan vel umulig være dårlig?

Mer om detaljene hos DVD Times.

En kommentar om “Hva skjedde med Margot?

Legg til din

  1. Innledningsvis der trudde eg faktisk du hadde klart å fått hendene på filmen og sett den, men den gong ei.

    Må sei eg venta like mykje på den og forventa ein god film tross alt kritikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: