Oscar-natta på Speilet

05:52 – Som ventet: ingen store overraskelser og No Country for Old Men ble den store vinneren til slutt. Og all den tid Zodiac ikke var nominert, så klager jeg absolutt ikke på valget. Coen-brødrenes film er en umiddelbar klassiker og etter min mening brødreparets beste film (og jeg er en stor fan). Da kan det egentlig ikke bli mer fortjent. Dette har de fortjent… (og jeg har fortjent litt søvn – god natt)

05:48 – Oscar-utdelingen er over: NO COUNTRY FOR OLD MEN er utropt som beste film!

05:43 – Coen-brødrene tar beste regi! Gi dem beste film med en gang!

05:34 – Daniel Day-Lewis vinner for There Will Be Blood. En god taler og begavet skuespiller. En skandale om han ikke hadde vunnet.

05:25 – Diablo Cody tar originalmanus for Juno. Forjent og forventet (og første riktige for Jon Selås…)

05:17Taxi to the Dark Side beste dokumentarfilm. Michael Moore går hjem? Jeg tippet for øvrig på No End in Sight.

05:14
Freehold (kjenner ikke til den) vant beste kortdokumentar. Og i år får de lov til å komme helt opp på scenen!

05:10 – Original score… her burde naturligvis Jonny Greenwood ha vunnet for There Will Be Blood. Men det fikk han av absurde grunner aldri lov til. Og da var det fri bane for Dario Marianelli (Atonement) som fikk en favorittseier.

05:05 – Den tradisjonelle hyllesten til de som har gått bort… Fra Antonioni og Bergman til Heath Ledger.

05:00 – Robert Elswit tar Oscar for beste foto. Et tegn på hva som skal komme i kampen mellom There Will Be Blood og No Country for Old Men…?

04:58 – Marketa Irglova tilbake på scenen for å holde takketalen hun ikke fikk tid til… fin gest.

04:52 – «Oh, that guy is so arrogant!» :-)

04:51 – Publikum vil ha Once. Jeg vil ha Once. John Travolta utroper Once til vinneren av beste sang. Det vil si Glen Hansard og Marketa Irglova med «Falling Slowly». Mer fortjent kan det ikke bli. Salen var åpenbart enig.

04:47 – Mer musikk fra Enchanted. Tror dette er siste…

04:44 – Facorittseier i kategorien for beste fremmedspråklige film: østerrikske The Counterfeiters. Visstnok landets første.

04:37 – Æresoscar til Robert F. Boyle. Mannen snakker sakte…

04:29
– Tredje Oscar til The Bourne Ultimatum. Denne gang for klipp.

04:23 – Jack Nicholson. Det er ikke hva han sier, men hvem han er og hvordan han sier det… Jack Nicholson er fantastisk. Nå presenterer han en montasje over tidligere vinner av beste film.

04:20 – Oscar-utdelingens musikalse høydepunkt: Glen Hansard og Marketa Irglova fremfører «Falling Slowly» fra den oversette musikalperlen Once.

04:13 – En skjelvende Marion Cotillard tok beste kvinnelige hovedrolle foran en forsmådd Julie Christie.

04:07The Bourne Ultimatum tar både beste lyd og lydredigering… Og jeg må pinlig erkjenne at jeg faktisk ikke har sett filmen ennå.

03:53 – Mer musikk fra Enchanted og jeg føler plutselig en trang til et nytt dobesøk.

03:50 – Etter mye moro med Jack Nicholson (Oscar uten han blir liksom ikke det samme) gikk det som alle – utenom VGs Jon Selås – allerede visste: Coen-brødrene vant prisen for beste adapterte manus. Vel fortjent!

03:39 – TILDA SWINTON!

03:34 – Owen Wilson deler ut prisen for beste kortfilm til franske Les Mozard des pickpockets. Jeg har ikke sett noen av de nominerte. Og Jerry Seinfeld som bien fra The Bie Movie gir Peter and the Wolf prisen for beste animerte kortfilm (og gir norske aviser noe å skrive om).

03:25 – (Kjedelig) musikk fra August Rush, etter at Jon Stewart nok en gang har gjort noen vitser ut av manusstreiken… Jeg henter påfyll med mat og drikke.

03:21 – Nå er spørsmålet om Cate Blanchett også innfrir favorittstemplet… Jeg håper fortsatt på en overraskelse!

03:20 – Beste spesialeffekter: The Golden Compass (jeg tippet feil…). Beste scenografi: Sweeney Todd (jeg tippet feil – igjen). Og beste mannlige birolle går til… JAVIER BARDEM. Første storfavoritt innfrir!

03:05 – Nå kommer vel birollene etter reklamepausen… Blir det favorittseier for Bardem? Eller kommer Tom Wilkinson og snapper den? Eventuelt Casey Affleck, min personlige favoritt… Det blir nok en av de to førstnevnte. Jeg er svak for «overraskelser» så satser på Wilkinson.

02:59 – Favorittseier for Ratatouille som beste animasjonsfilm. Beste makeup gikk til La Vie en rose. Før det: en montasje «80 years of Oscar» som jeg ikke helt forstod poenget med. I hvert fall ikke når man legger lyden av Celine Dion over bildene… jeg som akkurat hadde kommet over hvordan hun voldtok Ennio Morricone i fjor. Arg. Og nå skal Amy Adams synge en av de nominerte låtene fra Enchanted

02:44 – Første reklamepause. Jon Stewart får godkjent for åpningsmonologen. Forutsigbart og småmorsomt om manusforfatterstreik («welcome to the make-up sex»), litt politikk og nominerte skuespillere og filmer… Dessuten er første pris utdelt, presentert av Jennifer Garner. Elizabeth – The Golden Age vant for beste kostyme. Ingen god start for meg som tippet Atonement… Men talen var fin. Det vil si akkurat så kort som det skal gjøres når ingen egentlig er interessert…

02:29 – Det settes over til det som ifølge Sky er «the greatest show on earth»… Endelig!

02:16 – Regis Philbin er en slitsom mann.

02:13 – Zzzzzzz.

01:46 – James McAvoy er tydeligvis kommet over skuffelsen over ikke å bli nominert for Atonement. Hvis ikke skjuler han det godt. Det mest livlige intervjuobjektet på red carpet så langt.

01:35 – Tror jeg har bestemt meg for at Tilda Swinton tar birolle-statuetten fra storfavoritt Cate Blanchett. Bare for å gjøre tipsene mine litt mindre forutsigbare. Magefølelsen min er også litt usikker på om ikke Tom Wilkinson slår ut Javier Bardem…

01:25 – Diablo Cody vinner red carpet, lett.

01:21 – Headeren over er ikke ment som reklame for Ford, men et symbol på min støtte til No Country for Old Men i natt… (jeg publiserer min anmeldelse av filmen om et par dager)

01:17 – ABC har hatt seerundersøkelse: 35 % mener George Clooney bør vinne for beste mannlige hovedrolle. Daniel Day-Lewis får ikke mer enn 20 %. For beste kvinnelige hovedrolle tror 30 % at Cate Blanchett vinner for I’m Not There, men 29 % holder en knapp på Ellen Page. Forhåndsfavorittene Julie Christie og Marion Cotillard er det bare henholdsvis 16 % og 7 % som har tro på.

01:15 – Hvor kan vi få overraskelsene i natt? Kan Ellen Page snappe statuetten foran favorittene Cotillard eller Christie? Jeg har allerede tatt en sjanse og tippet at Julian Schnabel tar beste regi foran nesa på Coen-brødrene og Paul Thomas Anderson. En tredje mulig overraskelse som begynner å vokse i meg er at Tom Wilkinson kan snappe prisen for beste birolle…

01:10 – Jeg begynner å miste litt interessen for kjoler og mote. Tenker isteden på å revurdere noen av forhåndstipsene mine…

00:56 – Rødt er visst tema for kjolene i år.

00:32 – Jeg har allerede postet hvem jeg tror vinner. Men hvem bør vinne? No Country for Old Men er beste film og Coen-gutta bør ha både regi og manus. Hovedroller: Daniel Day-Lewis (uten konkurranse) og Ellen Page. Biroller: Casey Affleck og… Tilda Swinton, Cate Blanchett eller Amy Ryan. Alle er like gode og jeg blir uansett fornøyd. Diablo Cody (Juno) bør ha skrevet seg til prisen for beste originalmanus. Roger Deakins for beste foto (The Assassination…). Og Glen Hansard og Marketa Irglova er nødt for å vinne prisen for beste sang med praktfulle «Falling Slowly» til praktfulle Once. Hele soundtracket er fantastisk. Og det er vel de kategoriene jeg har sterkest følelser for.

23:54 – Det ble visst ikke film likevel. Sitter isteden og kikker på kultfigurene i Reel Geezers gå gjennom Oscar-nominasjonene på Youtube (to deler). Fornøyelige saker:

23:07 – Nå er det bare noen timer igjen, og jeg har plantet meg i godstolen med en lang og deilig Oscar-natt foran meg. Cola, pizza og potetgull er innen rekkevide. Sky har allerede begynt å diskutere i studio. Men jeg tenkte kanskje å varme opp med en film isteden… Planen er uansett å komme tilbake med oppdateringer utover natta når ting drar seg til. Stay tuned.

2 kommentarer om “Oscar-natta på Speilet

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: