Things We Lost in the Fire (2007)

Tobarnsmoren Audrey Burke (Halle Berry) får en kveld uventet besøk på døra av to politimenn. De tar av seg luene og forteller at mannen hennes, Brian (David Duchovny), er omkommet. I et forsøk på å roe ned en voldelig mann som oppfører seg aggressivt overfor sin kvinnelige partner, blir Brian regelrett skutt ned og drept på åpen gate etter at mannen plutselig trekker frem en pistol.

Things We Lost in the Fire er en type film som beveger seg frem og tilbake i tid, med handling både før og etter den fatale insidenten. Men brorparten av historien er lagt til sorgbearbeidelsen, som er filmens bærende tema: hvordan den unge enken takler en ny og krevende hverdag. Etter mannens død.

Benicio Del Toro spiller mannens narkomane barndomsvenn som etter hvert flytter inn hos familien og blir en viktig støttespiller i den vanskelige tiden. Del Toro er også filmens sterkeste kort, og den energiske skuespilleren holder nesten alene liv i det som utvikler seg til et seigt og forutsigbart drama. For å være en film som skal formidle sterke følelser, føles dette bemerkelsesverdig tomt.

Den danske filmskaperen Susanne Bier klarer ikke å få ut potensialet av et manus med åpenbare kvaliteter. Men så går heller ikke europeisk talent alltid hånd i hanske med amerikansk produksjon. Her blir det i overkant mye close-up og manipulerende føleri. Filmen klarer aldri å kjennes så vond og vanskelig som den higer etter. Å skildre indre smerte må være blant det mest krevende på film. Den kunsten finner jeg ikke i Things We Lost in the Fire.

Vurdering:
5.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: