[Rec] (2007)

Vurdering:

Spania 2007 | Regi: Jaume Balagueró og Paco Plaza | Spilletid: 80 min | IMDb

Det som funket mindre bra i Cloverfield, funker veldig mye bedre i [Rec].

I Cloverfield blir effekten av det håndholdte kameraet misbrukt i et krampeaktig forsøk på å understreke at dette er virkeligheten, til et punkt der filmen får alt annet enn et realistisk uttrykk. Den blir påtatt, slitsom, dårlig fortalt og lite skremmende.

Den spanske horrorfilmen [Rec] derimot… få filmer har tatt meg så til de grader på senga de siste årene.

Grunnen til at jeg snakker om [Rec] vs. Cloverfield er naturligvis at filmene bruker de samme virkemidlene for å lage autentisk skrekk: alt vi ser er filmet gjennom kameraet til en av karakterene i filmen.

En kvinnelig reporter fra en lokal tv-kanal skal følge byens brannmenn gjennom et vanlig nattskift. Sammen med en kameramann blir hun med ut på det som i begynnelsen virker som en rutineutrykning. En skrikende dame har låst seg inne i en leilighet. Men når brannvesenet ankommer leilighetskomplekset begynner merkelige ting å skje…

[Rec] har en sjeldent klaustrofobisk atmosfære over seg, og som sjangerfilm er den også effektiv med velkomponerte skvetteøyeblikk. Kombinasjonen av umiddelbar skrekk og underliggende frykt som sniker under huden er sjelden vare. [Rec] har dette.

Den beste skrekkfilmen i 2008, definitivt.

2 kommentarer om “[Rec] (2007)

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: