Noen filmomtaler fra KVIFF

thirst
Fra "Thirst" av Park Chan-wook

Jeg rakk å få med meg totalt 15 filmer under oppholdet i Karlovy Vary. Under følger utdrag og link til omtalene jeg skrev på fem av filmene for Montages.no. De øvrige ti, i hvert fall noen av dem, skal jeg forsøke å publisere omtaler av her på Speilet i tiden fremover.

* Vampyrisme og kunst i sørkoreanske THIRST

Det var i det hele tatt en helt spesiell opplevelse å overvære dette bloddryppende mesterverket på festivalens midnattsvisning onsdag. Jeg unner virkelig det filminteresserte norske publikum en lignende opplevelse!

* Absurd og småvittig COLD SOULS

Cold Souls skulle vise seg å bli metafilm nummer tre jeg så i Karlvoy Vary, etter tyske Whisky mit Vodka og spanske Los abrazos rotos. Men der stanser også de fleste likhetene. Cold Souls plasserer seg som en amerikansk metafilm tydelig i det terrenget som Charlie Kauffman har gått opp…

* Distansert uhygge i DISTANZ

Regissør Thomas Sieben setter umiddelbart en illevarslende atmosfære for historien. Hovedpersonen settes opp mot en hverdagslig og trist bakgrunn, mens kamera hviler tålmodig mot stillheten.

* FORBIDDEN FRUIT – friskt fra Finland

Forbidden Fruit svever i skjønn, billedlig melankoli og observerer jentenes nye hverdag med anslag av et stemningsfullt, poetisk filmspråk. Iakttakelsene er gjennomgående presise, og filmen unngår de fleste av ungdomsfilmens fallgruver og oppbrukte klisjeer.

* Tsjekkisk horror uten importverdi i T.M.A.

I sausen av konvensjonell skrekkfilm lages det betydelig bedre varianter av dette både i USA og Norge. Tsjekkisk vare er muligens mer eksotisk, men i dette tilfellet kun triviell b-vare for dårlig for import.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: