The Hurt Locker (2008)

the-hurt-locker

8

The Hurt Locker er bunnsolid filmhåndverk. Men er det en engasjerende og god film?

Et amerikansk spesialteam har i oppdrag å desarmere bomber i Bagdads krigsherjede gater. Disse følges av regissør Kathryn Bigelow som tidligere vist evne til å lage filmer av sjelden høy intensitet, og The Hurt Locker er kanskje årets aller mest intense kinoopplevelse. Filmen har et sjeldent tett fokus oppnådd med bruk av få karakterer, og en episodisk struktur som tillater scener av lenger varighet enn beslektede filmer som prioriterer tydeligere narrativ fremdrift. Bigelow gir oss både tid og nærhet så vi får lukte bildene og kjenne svetten. Som en kjenne-på-kroppen-film er dette uhyre effektivt, men til slutt mer utmattende enn forløsende å se på. Det finnes ingen tydelig politisk agenda i Bigelows film; riktignok forteller den noe universelt om krigen og individet, hvor hovedpersonen trekkes mot de livsfarlige bombene som en junkie mot heroin, men det er som en ekstremt velregissert action- og spenningsfilm The Hurt Locker vil markere seg. Der vil den stå igjen som noe av det aller sterkeste fra dette året.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: