Blodsprutende trailer til Dario Argentos siste skrik

Den italienske regissørveteranen og skrekkfilmlegenden Dario Argento er i en alder av 81 år straks aktuell med et nytt verk som i disse dager har verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin – ganske nøyaktig ti år etter hans forrige film, den på mange måter skrekkelige «Dracula 3D».

Og med comeback-verket «Dark Glasses» returnerer selvsagt filmskaperen, som aldri har flyttet ut av skrekkfilmlandskapet, til velkjent terreng.

Filmen er beskrevet som en giallo satt til Roma med et plott som spinner rundt en luksuseskorte som har blitt blind etter et angrep fra en seriemorder, og som slår seg sammen med et annet overlevende offer, en kinesisk smågutt, til å utføre hevn. Det høres unektelig ut som et habilt premiss for en leken sjangerøvelse for Argento som har castet den internasjonalt lite kjente Ilenia Pastorelli i hovedrollen. Som så ofte tidligere blir også regissørens datter, Asia Argento, å se i en større rolle.

Argento vil for alltid bli forbundet med hva han gjorde i en annen tid, og som har inspirert så mange kommende sjangerfilmskapere med sin blendende rekke av suspense-mesterverk på 1970- og 80-tallet. Siden har det vært sparsomt med kvalitet i den italienske filmikonets leveranse, selv om det alltid vil være smakfulle detaljer og fornøyelige signaturelementer i enhver Argento-film. Hans foreløpig forrige virkelig saftfulle og inspirerte verk var den undervurderte tv-filmproduksjonen «Do You Like Hitchcock?» i 2005. Nå er spørsmålet om «Dark Glasses» kan komme opp på samme nivå, og dermed heve seg betraktelig over den mindre imponerende standarden i «Giallo» (2009) og «Dracula 3D» (2012).

Traileren serverer en sterk og grafisk dose av blod, kniver, bjeffende hunder, kolliderende biler og mye skrik. Det kan indiktere en temposterk og voldsstyrt skrekk-thriller med innveide giallo-elementer som enten kan resultere i noe helt fantastisk, eller det motsatte. Mottakelsen etter den første spesialvisningen i Berlin vil gi de første svarene. Nå er det bare å krysse fingrene for at Dario Argento kan sette et mer verdig punktum for egen filmografi enn hva som var tilfelle om han skulle gå ut av tiden med «Dracula 3D» som siste stoppested.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: