A Mighty Heart (2007)

Historien om den amerikansk-jødiske Wall Street Journal-korrespondanten Daniel Pearl som ble kidnappet og halshugget i Pakistan for fem år siden, gjorde inntrykk på en hel verden. Tilbake satt hans høygravide kone som skulle føde deres første barn.

Senere har hun skrevet bok om hendelsene, slik hun opplevde det – før, under og etter kidnappingen og likvideringen. A Mighty Heart er Michael Winterbottoms adapsjon av Mariane Pearls bok.

Angelina Jolie, som har hovedrollen, har fått mye oppmerksomhet for sin tolkning av nettopp Mariane Pearl. Selv er jeg litt usikker på hva jeg synes om prestasjonen hennes. Kanskje er jeg litt likegyldig fordi jeg aldri brydde meg veldig om henne? For til tross for at historien utvilsomt er sterk og virkelighetsnær, så rører Winterbottom det til i dramaturgien. Karakteroppbygning er fraværende og jeg følte meg aldri som en del av handlingen. Semi-dokumetarstilen til Winterbottom var langt mer effektiv i hans forrige og bedre film The Road to Guantanamo. Her følte jeg meg for det meste kun som en passiv og følelsesløs observatør som ikke klarte å leve meg inn i det dramatiske innholdet.

Men for all del – dette er på ingen måte totalt bortkastet tid. Historien er interessant i seg selv. Men det kunne vært enda bedre, dersom Winterbottom enten hadde valgt å bruke dramaturgiske knep som kunne gjort filmen mer spennende som en thriller, eventuelt brukt andre metoder for å formidle følelser og desperasjonen over til publikum slik at filmen kunne blitt sterkere som et drama. Resultatet er litt av begge deler – og da blir det bare middels spennende og medrivende – når det kunne vært så veldig mye bedre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: