Shutter Island for Scorsese

Da jeg leste Shutter Island (som går under tittelen «De gales øy» i Norge) av Dennis Lehane for et par år siden, så tenkte jeg for meg selv at dette burde det bli lagd film av. Lehanes bok er en eminent «page turner», mer kvikk i vendingene enn Mystic River (som fikk en svært vellykket overføring til film ved Clint Eastwood) og egentlig som skapt for å bli film. Settingen er den isolerte øya Shutter Island på den amerikanske østkysten i 1954. Dit kommer politimennene Teddy Daniels og Charles Aule for å etterforske en forsvinningssak.

For noen år siden ble det snakket om at Wolfgang Petersen (hjelp, det begynner å bli lenge siden Das Boot) kanskje kom lage film av Shutter Island. Siden har det vært stille. Før det i dag ble kjent at ingen annen enn Martin Scorsese, min definitive favorittregissør, nok en gang plasserer Leonardo DiCaprio foran kamera og etter alle solemerker starter innspillingen allerede til våren. Woho! Jeg gleder meg!

3 kommentarer om “Shutter Island for Scorsese

Legg til din

  1. Gode nyheter, men jeg er litt skeptisk til manus av Laeta Kalogridis, som bidro til å skrive Oliver Stones begredelige Alexander. Brian Helgeland som stod bak Mystic River-manuset er nok på et litt annet nivå. Men det trenger kanskje ikke ha så stor betydning, når utgangspunktet er såpass bra som Shutter Island.

  2. Jeg forstår hva du mener, joakuka. Det kan høres ganske likt ut, sånn i utgangspunktet. Men jeg opplever de som ganske forskjellige. Shutter Island er nok mer en reinspikka spenningshistorie, mens jeg synes The Wicker Man (som jeg ikke har lest, kun sett filmen fra 70-tallet, ikke den nye saken med herr Cage) fortoner seg mer som en antropologisk reise inn i en særegen kulturell virkelighet, med et ganske annet forterllerteknisk fokus (stemninger og atmosfære har forrang for å gjøre historien som en thriller). Shutter Island er nok mer SPENNENDE og har mer fremdrift, men det stemmer jo at begge utspiller seg isolert på en øy. Men i Shutter Island er altså rammene en institusjon, mens i The Wicker Man er det jo et helt samfunn… begge bygger seg imidlertid opp mot et ganske spesielt klimaks, en twist mot slutten, og akkurat den frykter jeg kan bli litt teit på film i Shutter Island sitt tilfelle. Men jeg synes forsåvidt ikke twisten i The Wicker Man var så veldig god heller…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: