Michael Mann regisserer Frankie Machine

En strålende nyhet tikket inn i dag: Michael Mann er mannen som skal regissere gangsterfilmen Frankie Machine (basert på Don Winslows bok The Winter of Frankie Machine) – filmen som forhåpentligvis skal relansere Robert De Niro som sjangerens ubestridte konge foran kamera, og gjøre Francis Ford Coppolas uttalelser tidligere denne uka, om en mett og uinspirert skuespiller, til skamme. Det skal sies at De Niro har involvert seg selv i en lang rekke av ubetydeligheter og mer eller mindre flaue filmer de siste drøye ti årene. Med noen hederlige unntak naturligvis, som da han i fjor både regisserte og spilte en birolle i CIA-dramaet The Good Shepherd. Selv om filmen har sine svakheter, der De Niro kanskje ikke var den rette til å regissere Eric Roths svært komplekse manus (Michael Mann, som har realisert Eric Roth-manusskripter med stort hell tidligere burde paradoksalt nok vært et bedre valg), så følte jeg at filmen ble et viktig symbol på at De Niro fremdeles fortsatt har noe genuint i seg. At det er et brennende engasjement der inne, som har vært godt skjult de siste årene, men at han nå igjen er klar for å ta fatt på mer kvalitetsbetonte oppgaver.

Når Michael Mann nå er klar for å regissere Frankie Machine, så er jeg overbevist om at prosjektet har havnet i trygge Hollywood-hender. Selv om det nok hadde vært enda mer spennende med en Martin Scorsese/Robert De Niro-gjenforening, slik det tidligere har vært snakk om (han står fortsatt oppført som regissør på IMDb), så vil Mann aldri være noen dårlig erstatter.

De Niro skal også produsere filmen, sammen med Jane Rosenthal, gjennom deres produksjonsselskap Tribeca Films. Lanseringsdato blir trolig ikke før høsten 2009. Men man skal jo alltid ha noe å glede seg til…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: