Festivalprogram spikret

Fra 15. til 25. november går årets Oslo Internasjonale Filmfestival av stabelen. I dag ble programmet lagt ut – og her er det mange fristelser for en som bor noen få kilometer unna begivenhetens sentrum!

Det åpner knallsterkt med den mye omtalte Ben Affleck-regisserte Gone Baby Gone, og i de påfølgende dagene har jeg ved første øyekast satt strek under følgende filmer: Juno, 3:10 to Yuma, I’m Not There, My Blueberry Nights, Into the Wild, Paranoid Park og Lust, Caution. Og det er sikkert mer snacks her, bare jeg får tid til å lese litt om alle titlene jeg fra før ikke kjente til (dokumentarer, musikkfilmer og annet).

Den eneste umiddelbare skuffelsen jeg kan peke på er at Redacted er utelatt fra programmet (spesielt siden den ble vist under BIFF i oktober), mens jeg også hadde et håp om Youth Without Youth, Go Go Tales, Margot at the Wedding og til og med kanskje No Country for Old Men. Men som sagt: programmet inneholder allerede flere fristelser, selv om de store positive overraskelsene dessverre uteblir.

Hele programmet ligger her.

11 kommentarer om “Festivalprogram spikret

Legg til din

 1. Jeg klarer ikke å finne The Darjeeling Limited i programmet (når det er sagt så er jeg uansett ikke den største tilhengeren av Wes Anderson)… Takeshi Kitano har jeg veldig sans for, men ikke så mye komediene han gjør (Sonatine, Zatoichi, Hana-bi, Violent Cop osv. er å foretrekke). 30 Days of Night vet jeg ikke om er min kopp med te, men skal lese litt mer om den først.

 2. The Darjeeling Limited er åpningsfilm, sammen med Andersons kortfilm Hotel Chevalier. For min del blir de to antagelig festivalens definitive høydepunkt.

 3. Jeg kan desverre fortelle deg at My Blueberry Nights var en enorm skuffelse, alt som har gjort Wongs filmer så forbanna bra tidligere mangler i denne. Melodramatisk, uengasjert kameraarbeid, veldig platte metaforer

  «Her har du et stykke blåbærpai, merkelig nok liker ingen denne paien.»

  «Åh, litt sånn som at jeg OGSÅ BLIR FORLATT altså?»

  Jeg har likt omtrent alt Kar Wai Wong har laget tidligere (med Happy Together på topp 10-lista mi), men dette var virkelig skuffende saker.

  Skriv en anmeldelse så fort du har sett den, interessert i å se hva andre synes.

 4. Det er ikke sikkert det blir noen festival-filmer på meg likevel, og hvis det blir noe er jeg redd My Blueberry Nights ikke prioriteres først… Dine ord er heller ikke akkurat oppløftende, og må innrømme at jeg også ble veldig skuffet over 2046.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: