Roman Polanski & Robert Harris

Det blir som kjent ingen Roman Polanski-film basert på Robert Harris’ Pompeii. Prosjektet er foreløpig gravlagt i lava, i hvert fall fra Polanskis side. Nå har den aldrende og omdiskuterte mesterregissøren isteden funnet en annen bok av Robert Harris han vil lage film av: The Ghost.

The Ghost er en politisk thriller som omhandler en profesjonell ghostwriter som plutselig får et ærefullt oppdrag – han skal skrive memoarene til den nylig avgåtte statsministeren i Storbritannia. Og under dette arbeidet oppdager han hittil ukjente og mørke sider ved den tidligere statsministeren. Boka skal visstnok være inspirert av Tony Blair som Harris var omgangsvenn med – inntil Blair tok parti med George Bush og USA i «krigen mot terror».

Jeg har ikke lest boka selv (den kom ut i år), men jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å gjøre det. Samtidig har jeg veldig tro på at dette er et konsept og en sjanger som kler Polanski godt. Magefølelsen min er faktisk hakket mer positiv til dette prosjektet enn det mer påkostede Pompeii.

«Jeg har vært på utkikk etter politiske thrillere å regissere en god stund, og The Ghost kunne ikke vært mer perfekt. Robert (Harris) har konstruert en så spennende roman at det er vanskelig å legge den fra seg», er Polanskis kommentar til Variety.

Det høres bra ut. Jeg hadde nemlig et lite mareritt om at Polanski kom til å trekke seg tilbake fra filmverden med en gjesteopptreden i Rush Hour 3 som sitt siste bidrag…

Produksjonsstart blir ifølge Variety neste høst. Hvor? I Europa, selvsagt.

En kommentar om “Roman Polanski & Robert Harris

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: