Et lite stykke Norge

Da Michael Moore reiste verden rundt på jakt etter helseordninger som han kunne sette opp mot det amerikanske til bruk i dokumentarfilmen Sicko (som jeg har omtalt her) var Norge et naturlig stoppested. Materialet endte imidlertid ikke opp i den ferdig klipte versjonen. Men nå er filmen ute på DVD (sone 1) og blant mye ekstramateriale finner vi også en liten snutt filmet fra det fantastiske Norge. Landet med helseordninger som til og med slår Frankrike!

Innslaget er allerede tilgjengelig på YouTube. Så kan du vurdere selv…

PS! I neste uke dukker den Moore-kritiske dokumentaren På sporet av Michael Moore (Manufacturing Dissent) opp på norske kinoer. Den filmen har jeg omtalt her.

2 kommentarer om “Et lite stykke Norge

Legg til din

  1. Jeg skjønner godt at innslaget ble kuttet. Det var ikke særlig godt, var det vel? Nærmest litt banalt og latterlig i stilen. Kloakk? Fengsel? Det hang dessuten lite sammen med det resterende som havnet på ferdig film.

  2. Jeg er vel enig. Men «litt banalt og latterlig i stilen» er jo litt av greia til Moore. De første minuttene av snutten kunne fint passet inn i Sicko, men fengselshistorien passet overhodet ikke inn, og ikke var det spesielt bra heller. Jeg forstår at det ble kuttet bort, og i sum ville «Norgeshistorien» tilført Sicko fint lite nytt som han ikke brukte i eksemplene fra Frankrike og Storbritannia. Norge er dessuten ganske sært i seg selv for amerikanere. Frankrike og Storbritannia er enklere å forholde seg til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: