Rockwell avbildet i Choke

Via det uslåelige filmnettstedet Twitch Film presenteres det aller første bildet fra den kommende Chuck Palahniuk-filmatiseringen Choke med Sam Rockwell avbildet som filmens protagonist sittende ved siden av medspiller Brad William Henke. Jeg har dessverre ikke lest Choke, men har frydet meg med både Survivor og Fight Club. Sistnevnte har jo allerede fått en filmadapsjon som takket være David Fincher er blitt en moderne klassiker…

Det som er helt sikkert er at Palahniuk er en knakende god og interessant forfatter, og jeg er fryktelig spent på å se utfallet av Choke i regi av debutant Clark Gregg. Historien følger hovedpersonen Victor Mancini (Sam Rockwell) som midt i tyveårene er desperat etter å skaffe penger for å pleie sin syke mor og legger en litt uvanlig plan: han oppsøker restauranter og underveis i måltidene later han som at han setter maten i halsen. Hver gang stepper en heltmodig gjest opp og utfører Heimlich-metoden til Victor velger å spytte ut matbiten. Victor sørger for å få navn og kontaktinformasjon på alle som «redder livet» hans, og sender dem senere brev med falske regninger han angivelig ikke har råd til å betale. I retur kommer penger fra folk som synes synd på ham.

Når Victor ikke gjør dette stuntet, bruker han blant annet tiden sin på å frekventere grupper for sexavhengige. En brokete oppvekst har gjort Victor ute av stand til å knytte bånd med det motsatte kjønn, og det er kun i møtet med sexavhengige han finner en slags seksuell tilfredsstillelse.

Boka skal være en episodisk studie av Victor Mancini som for hvert kapittel setter ham i nye settinger. Men igjen: jeg har ikke lest boka. Jeg har bare lest om boka. Og jeg aner ikke hvordan det vil bli gjort på film. Men jeg er absolutt nysgjerrig. Kanskje leser jeg boka i mellomtiden.

PS! Filmen skal vises første gang under Sundance Film Festival i januar.

3 kommentarer om “Rockwell avbildet i Choke

Legg til din

  1. Hvis du ikke har lest boka, anbefaler jeg å gjøre det så snart du har mulighet til det. Det er en av Palahniuks beste, kanskje den største favoritten av de jeg har lest fra en mann som leverer hver gang han gir ut noe, og en ren nytelse fra start til slutt.

  2. Hør, hør, Houseman… knallbok. Men ikke bedre enn «American Psycho» som er så gnistrende skrevet at jeg får frysninger bare av å tenke på leseropplevelsen jeg hadde første gangen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: