Årets lekreste postere (del II)

Det er på høy tid å fortsette nedtellingen og presentere de 10 filmplakatene jeg fant mest tiltrekkende i 2007…

10. Control

Enkelt og pent i svart/hvitt. Anton Corbijns portrett av Joy Division-frontfigur Ian Curtis er dessuten blant årets absolutt beste filmer (men det er en annen kåring).

9. Persepolis

Denne franske, kritikerroste animasjonsfilmen fikk jeg dessverre ikke med meg på kino. Men det var i hvert fall ikke på grunn av filmplakaten. Egentlig ikke helt min stil, men jeg liker den likevel veldig godt.

8. Breach

Politiske filmer har av en eller annen grunn ofte gode filmplakater. Breach er intet unntak; en stilren poster med god fargebruk og motiv som formidler troverdighet.

7. Youth Without Youth

Det er noe ved den internasjonale posteren for Francis Ford Coppolas Youth Without Youth som appellerer til meg. Plakaten er tiltrekkende klassisk, med et europeisk, noir-aktig preg ved seg. Og et stemningsfullt motiv med mannen i frakk som vandrer nedover den mørklagte brosteinsgata.

6. Gardener of Eden

En film jeg utelukkende ble oppmerksom på fordi filmplakaten fanget min interesse.

5. Zodiac

En tidlig plakat for David Finchers film som gjemmer San Francisco (der handlingen i filmen finner sted) bak et mystisk slør av tåke og den berømte Golden Gate Bridge. Dessuten et glimrende eksempel på en flott, ansiktsløs filmplakat.

4. Margot at the Wedding

Jeg elsker denne plakaten. Et lite stykke kunst. Samtidig er det en plakat som åpenbart kjenner sin målgruppe og som kompromissløst henvender seg til dem — og langt på vei utelukker massene.

3. The Savages

Kreativ og særdeles smakfull plakat. Animasjonen er fantastisk. Risikoen er naturligvis at den kan villede intetanende kinogjengere til å tro det faktisk er en animasjonsfilm. Men nok et bevis på at en filmplakat kan fungere som uavhengig, vellykket kunst. Jeg applauderer.

2. El camino de los ingleses (Summer Rain)

Filmen — et oppvektdrama regissert av Antonio Banderas — er kanskje ikke blant årets mest interessante. Men det er definitivt den nostalgiosende filmplakaten som jeg ikke ville hatt noen betenkeligheter med å spikre på veggen!

1. Planet Terror

Førsteplassen går egentlig til hele plakatkampanjen som ble brukt i promoteringen av Grindhouse, men spesielt Robert Rodriguez’ halvdel (som både hadde de feteste posterene og den klart beste filmen av de to). Filmplakatene og trailerne var det visuelle startskuddet på et fantastisk konsept som bygde opp til å bli noe vanvittig stort, men som dessverre bleknet en del når filmene ble sendt ut på kino — hver for seg — og vi fikk se resultatet. Men plakatene står uansett igjen som årets tøffeste…

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: