The Bucket List (2007)

Vurdering:

Norsk tittel: Nå eller aldri
USA 2007
Spilletid: 97 min
Regi: Rob Reiner

Dette er faktisk en aldri så liten katastrofe av en film.

En eldre bilmekaniker, enkel og jordnær, får en alvorlig kreftdiagnose og legges inn på sykehus. Kort tid etter rulles en ny pasient inn på samme sykehusrom: den eksentriske sykehuseieren og mangemillionæren som er blitt tilsvarende syk. Førstnevnte spilles av Morgan Freeman. Sistnevnte av Jack Nicholson. Og karakterne er like forskjellig som vi kjenner skuespillerne.

Likevel finner den sindige bilmekanikeren etter hvert tonen med den høylytte sykehuseieren. Etter at de får dødsdommen brutalt slått i ansiktet, bestemmer de seg for å skrive seg ut av sykehuset og reise verden rundt for å få det meste ut av tiden de har igjen. De setter opp en liste med punkter over ting de ønsker å oppleve. Penger er ikke noe problem.

Jeg blir regelrett innvendig trist av å se storheter som Jack Nicholson og Morgan Freeman nedverdige seg selv i en så til de grader uinspirert film. For med Nicholson og Freeman på plass, har man tydeligvis ikke brydd seg om å lage en god film (det vil jo uansett bli en publikumssuksess), samtidig som dette er det endelige beviset på at Rob Reiner for alvoret har mistet grepet som regissør. Nicholson og Freeman har satt på autopiloten, det finnes ikke noen gnist i samspillet, manuset oppsøker alle de klisjeer man kan se for seg at en film med et slikt handlingsforløp kan inneholde, og for å være drama/komedie er dette foruroligende lite morsomt eller gripende.

Isteden er dette sjelløst venstrehåndsarbeid på sitt verste. Med tanke på hvem som befinner seg foran og bak kamera, er dette så unødvendig dårlig at jeg nesten blir provosert. Mer orker jeg ikke å skrive.

En kommentar om “The Bucket List (2007)

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: