Cleaner (2007)

Vurdering:

USA 2008 | Spilletid: 90 min | Regi: Renny Harlin | IMDb

Med Cleaner befester Renny Harlin for alvor sin posisjon som en av de mest håpløst intetsigende store filmskaperne i dagens Hollywood.

Samuel L. Jackson spiller en avdanket politimann som nå jobber med å vaske opp blodrester fra åsted som politiet etterforsker. Når han en dag ender opp med å vaske opp restene etter en likvidering som etter hvert viser seg ikke å være anmeldt, vikles han plutselig inn i en drapssak med forgreininger inn i et gjennomkorrupt politimiljø. Selv må han jobbe iherdig for å renvaske seg for mistanke som medskyldig.

Jeg orker ikke å bruke så mange ord på denne filmen, da jeg allerede har kastet bort 90 minutter på å se den. Cleaner er kort fortalt et intetsigende gjesp av en såkalt thriller. Det finnes ingen intensitet eller rytme i historien som for øvrig grenser til å være provoserende tynn. Dessuten er produksjonen tilsvarende dørgende kjedelig, og det hele ser ut som en forutsigbar tv-film totalt blottet for særpreg og ambisjoner. Ekstra trist er det å se vanligvis oppegående skuespillere som Samuel L. Jackson og Ed Harris vandre hjelpeløst rundt i dette uengasjerende universet til Finlands svar på Uwe Boll.

Jeg leste en aller annen anmeldelse (husker ikke hvilken) der det ble skrevet at det aldri er et godt tegn når Eva Mendes er bedre enn filmen hun spiller i. Vel, det beskriver Cleaner skremmende presist.

Store navn i en liten film. Ikke se Cleaner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: