The Ruins (2008)

Vurdering:

Australia/USA 2008 | Regi: Carter Smith | Spilletid: 91 min | IMDb

Fire festglade amerikanske ungdommer reiser på ferie til solfylte Mexico. Ved hotellet treffer de en tysk turist, og dagen etter reiser de sammen inn i den meksikanske jungelen til en arkeologisk utgravning for å kikke på gamle ruiner fra mayatiden.

Det skal de komme til angre på.

Hva som venter dem skal jeg la være å røpe. Filmen presenterer en original vri på trusselbildet, det hele utvikler seg snart til en slags botanisk skrekkhistorie. En overraskende makaber og blodig sådan.

Likevel klarer aldri filmen å vekke meg fra hvilepuls. Mulighetene for å lage nervepirrende skrekk med uhyggelig undertone utnyttes ikke. Man virker mest opptatt av å presentere blodig frastøtende scener, uten å være klar over at det som vises bare er kjedelig og uinteressant. Det er ingen progresjon. Filmskaperne maler de fire pappfigurene inn i et hjørne, og vi bryr oss ikke om de klarer å bryte seg ut av helvetet. Skuespillerne er middelmådige og historien på grensen til det komiske, uten at man spiller noe på det. Her forsøker man å selge storyen som en troverdig greie, hva med å trekke det enda et hakk lenger?

The Ruins er en merkelig film. Merkelig uengasjerende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: