Burn After Reading (2008)

burn-after-reading-85

Fra No Country for Old Men til Burn After Reading på ett år viser Coen-brødrene sin fulle spennvidde som filmskapere, på flere måter.

Denne gang serverer de en stjernespekket spionkomedie om en CIA-agent som mister jobben på grunn av alkoholisme, begynner å skrive på memoarene, mister en CD med tilsynelatende sensitivt CIA-materiale, hvorpå to skrullete kolleger fra et treningsstudio snapper opp nevnte CD i håp om å bruke det som middel for å true til seg en god slump penger.

Filmen er omtrent like slitsom å følge med på som det er slitsomt å lese handlingsreferatet over.

For kvalitetsmessig befinner dette seg et sted midt i mellom den forholdsvis morsomme Intolerable Cruelty og den forholdsvis bedritne The Ladykillers. Med andre ord ikke av det beste brødrene har å vise til, og et hav fra The Big Lebowski i katalogen for tøysete Coen-komedier.

Burn After Reading er smått avansert popcorn-komikk med snedige replikker, hysterisk overspillende superstjerner (Brad Pitt, George Clooney, Tilda Swinton, John Malkovich, Frances McDormand) og et lekent plott som tar oss med i flere retninger. Forviklingskomedier har aldri vært helt min greie, og i dette tilfellet  hjelper det heller ikke nevneverdig at jeg liker navnene på plakaten eller at det filmteknisk er upåklagelig proft gjennomført. Dette var en nedtur.

En kommentar om “Burn After Reading (2008)

Legg til din

  1. Etter «No country for old men» kan de fleste filmer bli en nedtur. Denne var naturligvis ikke på langt nær like god, men jeg syntes den hadde mye bra. Den var absolutt verdt å se.

    Nå likte jeg også «Ladykillers», som jeg synes var en bra nytolkning av originalfilmen fra 50-tallet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: