«Verdens verste menneske» får Criterion-utgivelse

Siden den overveldende mottakelsen under Cannes-festivalen med verdenspremiere og påfølgende historiske pris (i norsk sammenheng) til Renate Reinsve, har Joachim Triers fantastiske «Verdens verste menneske» opplevd en sensommer, høst og tidlig vinter preget av gjentagende kritikerros, ytterligere nominasjoner og priser.

Fredag kveld kunne Neon – som i Cannes sikret seg den amerikanske rettigheten til distribusjon av filmen – annonsere at «Verdens verste menneske» i løpet av 2022 vil bli utgitt av selveste The Criterion Collection:

Det er rimelig å anta at innlemmelsen i The Criterion Collection er en form for anerkjennelse som filmentusiasten Joachim Trier vil sette høyt. (Og kanskje kan det også være lov å håpe hele Oslo-trilogien samles i en boksutgivelse?)

Triers smittende begeistring for film og uangripelige formidlingsevne er godt dokumentert flere steder. Den fire minutter lange videoen fra innsiden av nettopp The Criterion Collection er særlig illustrerende, og passende å ta et gjensyn med i anledning denne nyheten. Det er en fin tanke at han selv nå innlemmes i dette selskapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: