Nominasjoner klare: Golden Globe og Critics Choice Awards

Mandag ble nominasjonene både til Golden Globe og Critics Choice Awards annonsert. De to prisutdelingene vil også finne sted samme dato, nemlig 9. januar 2022, hvor alt nå tyder på at det ikke blir noen seremoni overhodet knyttet til utdelingen av Golden Globe.

Om de to prisutdelingene overlapper hverandre datomessig, så er det som ventet også tydelig overlapp i nominasjon av filmer, filmskapere og skuespillere. Kristen Stewart er blant skuespillerne som kan smile bredt over to samtidige nominasjoner for rollen som prinsesse Diana i Pablo Larrains «Spencer» som får norsk kinopremiere i februar. Flest Golden Globe-nominasjoner innenfor filmkategoriene gikk i hendene til «Belfast», det irsk-britiske coming-of-age-dramaet til Kenneth Branagh, samt den nylig Netflix-lanserte «The Power of the Dog» av Jane Campion. Begge produksjoner kan bokføre sju nominasjoner. Steven Spielberg og hans «West Side Story» havnet kun på fire. Fra vårt norske perspektiv må det nesten betraktes like mye som en overraskelse som skuffelse å se at Joachim Trier ikke nådde opp i kategorien for beste ikke-engelskspråklige film med «Verdens verste menneske».

Derimot nådde «Verdens verste menneske» opp i nominasjonskampen til Critics Choice Awards, en prisutdeling som nok også er tettere knyttet til Oscar-utdelingen som alltid vil være det endelige målet. Her gjorde «West Side Story» det skarpere med 11 nominasjoner, på samme nivå som «Belfast», deretter plukket to relativt ulike produksjoner som «Dune» og «The Power of the Dog» med seg 10 nominasjoner hver.

Fullstendig oversikt over samtlige nominasjoner til Critics Choice Awards 2022 kan leses her, mens Golden Globe-nominasjonene kan leses i sin helhet her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: