«Servant» med trailer for tredje sesong – og det blir en fjerde

Nell Tiger Free

Det er Tony Basgallop som er serieskaperen bak «Servant», men utvilsomt har dette mer blitt kjent som en «M. Night Shyamalan-serie» (Shyamalan er involvert som executive producer og regissør på noen enkeltepisoder), og i januar 2022 åpnes dørene for tredje sesong i det mørke, psykologiske horroruniverset når serien vender tilbake på Apple+. Det samme gjør ensemblet bestående av Lauren Ambrose, Toby Kebbell, Nell Tiger Free og Rupert Grint.

«Servant» har gjennom to sesonger etablert seg som en fascinerende, men også frustrerende serie med et uforløst dramatisk potensial. Etter de dystre avsløringene som fulgte rundt mystikken av det døde barnet og barnevakten i første sesong, lyktes man ikke fullt ut med å videreutvikle premisset til et nytt velfungerende narrativ. Tilbake stod «Servant» mest som et stilisert gjennomført serieverk med spennende tendenser i dyrking av forstyrrende og ubehagelige tablåer, og som oftere fikk et satirisk uttrykk enn som thriller. Til slutt føltes sesongen som delvis tam der man forventet mer dristighet, noe som særlig var en skuffelse tatt i betraktning at blant andre «Raw»- og senere «Titane»-regissør Julia Ducournau var innleid som regissør.

Nytt blod ser ut til å bli kastet inn i det fasjonable hjemmet i sesong tre, noe som forhåpentligvis kan løfte serien tilbake til en renere mark som psykologisk thriller — som med snikende kvaliteter raskt kan snu lys til mørke. Det er naturligvis komplett umulig å ane ut fra en trailer hvorvidt sesong tre vil lykkes bedre enn sesong to i å skape en velfungerende og spennenende enhet. Eller om den vedvarer som en mer kronglete fortalt serie som særdeles formmessig og visuelt velgjort, men verken tilstrekkelig spennende eller ubehagelig.

Den tredje sesongens ti episoder blir altså tilgjengelig fortløpende fra 22. januar. M. Night Shyamalan har selv regi på den første episoden. Ellers er det tydelig at man har forsøkt å koble unge og fremadstormende regissører på utviklingen av «Servant», noe M. Night Shyamalan i går også henviste til på sin Twitter-profil:

I lys av det er det særlig interessant å se hvem som er ført opp som regissører på tredje sesong. Foruten M. Night Shyamalan, så vil episoder bli regissert av Ishana Night Shyamalan (datteren av M. Night Shyamalan), Carlo Mirabella-Davis (regissøren bak fjorårets meget oppløftende body-horror «Swallow»), Dylan Holmes Williams, Celine Held & Logan George, Kitty Green, samt Veronika Franz og Severin Fiala («The Lodge»).

Oppdatert kl. 15.12: Det er nå også gjort kjent at Apple+ har fornyet «Servant» med én sesong til. Det vil si at det blir minst fire sesonger totalt, og det er verdt å bemerke at M. Night Shyamalan tidligere har uttalt at det skulle komme samlet 40 episoder, noe som harmonerer med fire sesonger á ti episoder. Sannsynligvis – og forhåpentligvis – er dermed løpet lagt for en avslutning etter sesong fire. Og er det noe M. Night Shyamalan virkelig kan, så er det som kjent å orkestrere minneverdige avslutninger.

I mellomtiden er dette altså traileren til tredje sesong:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: