Nytt sci-fi-prosjekt for Denis Villeneuve

Denis Villeneuve fra settet på «Blade Runner 2049»

Denis Villeneuve hadde allerede før årets etterlengtede og etter hvert bejublede «Dune»-filmatisering posisjonert seg blant nåtidens aller fremste «stor-skala» filmskapere i Hollywood-systemet, antagelig bare (så vidt) overgått av Christopher Nolan i dette segmentet. Både Villeneuve og Nolan ser tilsynelatende ut til å ha relativt frie tøyler av suksessen, noe de heldigvis forvalter på imponerende vis så langt.

Det så en stund ut til at Villeneuve var i ferd med å bygge seg opp som en rendyrket thrillerfilmskaper med «Prisoners» (2013) som fremdeles er sjangerledende i sin epoke, samt «Sicario» som uten å være en klassisk formulert thriller likevel hadde noen av tiårets beste suspense-sekvenser. I de påfølgende årene skulle imidlertid Villeneuve ikke forfølge thrillersporet, men gradvis har han bygd en fremgangsrik og nær unik karriere av massive prosjekter skapt av ambisiøse sci-fi-univers. Fra «Arrival» i 2016 har det vært en naturlig stigning til «Blade Runner 2049», årets «Dune: Part One» og «Dune: Part Two» som skal komme i 2023.

Det er i sci-fi-sporet at veien videre også vil gå for den kanadiske filmskaperen. Det er nå blitt gjort kjent at Villeneuves kommende prosjekt blir å filmatisere «Rendezvous with Rama» basert på et klassisk og episk sci-fi-verk skrevet av Arthur C. Clarke (forfatteren av «2001: A Space Odyssey»). Clarke utviklet «Rendezvous with Rama» omtrent samtidig som «2001: A Space Odyssey», og historien her er satt til det 22. århundre hvor en gruppe menneskelige romfarere må avskjære et romskip som kommer inn i vårt solsystem, og som vil være menneskeartens første kontakt med utenomjordisk intelligens.

Filmen vil bli produsert av Broderick Johnson og Andrew Kosove, samt Morgan Freeman (som tidligere har hatt rettighetene til romanen) og Lori McCreary. I en uttalelse gjengitt av The Hollywood Reporter har Broderick Johnson uttalt følgende lovende ord om prosjektet med Villeneuve i registolen

Dette er et av de mest intelligente skjønnlitterære verkene i sjangeren; den stiller like mange spørsmål som den gir svar, og er et verk for vår tid. Den er perfekt tilpasset vår venn og samarbeidspartner Denis’ strålende følsomhet og spesielt til hans kjærlighet og lidenskap for science fiction.

Grunnet Denis Villeneuves uavsluttede Dune-prosjekt, er det fremdeles ikke kjent når innspillingen faktisk kan påbegynnes, men uansett virker dette både som et spennende og passende neste stoppested for den kanadiske storregissøren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: