TIFF 2022: Programmet er klart

«Utvandrerne» av Erik Poppe åpningsfilm under TIFF

Tromsø Internasjonale Filmfestival lanserte i dag det fullstendige programmet til festivalen som arrangeres mellom 17. og 23. januar 2022.

Hele 38 land er representert i et mangfoldig program som dekker et vidt spekter av sjangere, temaer, kulturer og filmuttrykk. Det er allerede kjent fra tidligere at festivalen åpnes på storslått vis med Erik Poppes historiske drama «Utvandrerne», og det er nå annonsert at det bys på verdenspremiere av norske «A Human Position» i regi av Anders Emblem.

I konkurranseprogrammet blir det mulighet for se kritikerroste filmer som har seilt i suksess siden fjorårets Cannes-festival i form av Mia Hansen-Løves «Bergman Island» (som også slippes på ordinær kino i samme periode, og hvor man under TIFF kan fordype seg i en egen Mia Hansen-Løve-retrospektiv) og «Red Rocket» av Sean Baker, samt britiske «The Souvenir: Part II» av Joanna Hogg.

Det er nå tiltenkt at 2022-utgaven av TIFF – i motsetning til 2021 – i hovedsak skal foregå som en ordinær festival med kollektive filmopplevelser i kinomørket i Tromsø. Så gjenstår det å se om det vil være mulig å gjennomføre i andre halvdel av januar 2022. Uansett er det også lagt opp til digitale visninger av utvalgte titler som supplement til de ordinære visningene. Fra konkurranseprogrammet blir det for eksempel mulig å se en spennende variasjon av filmer som «Brighton 4th» (fra Georgia), «Medusa» (fra Brasil) og «Miracle» (fra Romania), men kanskje aller mest spennende: «Zero Fucks Given» med Adèle Exarchopoulos.

Paul Verhoevens «Benedetta» blir å se under TIFF Digital

Speilet vil uansett ikke ha anledning til å besøke Tromsø, men vil forhåpentligvis kunne ta del i festivalen gjennom nettopp det digitale sideprogrammet og presentere omtaler av utvalgte filmer underveis. Fra TIFF Digital er allerede titler som «Benedetta» av Paul Verhoeven, brasilianske «Medusa» og «Zero Fucks Given» blinket ut som sikre valg.

Les alt på TIFF.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: