Barsk trailer til Robert Eggers’ «The Northman»

«The Northman» av Robert Eggers har premiere i april 2022. I dag kom traileren, og den bærer bud om en nytt verk med røffhet i kantene fra skaperen av «The Witch» (2015) og «The Lighthouse» (2019).

I den kommende «The Northman» spiller Alexander Skarsgård rollen som en mektig vikingfigur på blodig hevntokt etter at faren hans – spilt av Ethan Hawke – er blitt myrdet. I en relativt stjernespekket og tilsynelatende velcastet produksjon får vi også se blant andre Nicole Kidman, Willem Dafoe og Björk (!) i det som ligger an til å kunne bli et kompromissløst og heftig voldsdrama fra vikingtiden. Det er også forventningene sett i lys av hva Robert Egger især ga oss i den kunstnerisk ubøyelige «The Lighthouse», og traileren til «The Northman» illustrer på nytt at han nådeløst akter å hive seerne ut i et nytt ugjestmildt og totalt uparfymert miljø som helt sikkert vil gi publikum mye hard kost å bryne seg på. Men også mye å glede seg over, som ikke minst i fotoarbeidet til Jarin Blaschke som høstet oscarnominasjon for det distinkte fotouttrykket på «The Lighthouse» og som virker å videreføre mange av de samme barske og stemningsfulle bildene her, med hint av surrealisme og overnaturlige tilsig.

Sannsynligvis vil også «The Northman» markere seg som Robert Eggers’ foreløpig mest muskuløse og tilgjengelige filmverk som vil kunne gi et definitivt gjennombrudd på den største scenen dersom filmen innfrir. Basert på traileren fremstår det som lovende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: