En første smakebit fra Park Chan-wooks «Decision to Leave»

Foruten den middels vellykkede spion-miniserien «The Little Drummer Girl», basert på en roman av John le Carré, har Park Chan-wook gått stille i dørene etter det historisk-erotiske thrillerstorverket «Kammerpiken» i 2016. Nå er imidlertid en av vår tids store internasjonale filmkunstnere snart aktuell på det store lerretet igjen. Under den nært forestående filmfestivalen i Cannes er det nemlig duket for verdenspremiere på hans nyeste skudd: «Decision to Leave».

I dag kom de første levende bildene i form av en teaser, og det vi får se er en delikat smakebit sammensatt av raske klipp med umiskjennelige Park Chan-wook-bilder. De få sekundene gir kanskje lite annet enn noen umiddelbare inntrykk av det atmosfæriske i bildene, men det ser til gjengjeld veldig oppløftende ut.

Chan-wook har skrevet manus i tospann med Jeong Seo-kyeong – et kunstnerisk samarbeid som er en videreføring av mesterverk som «Thirst» og senest «Kammerpiken». Plottet i «Decision to Leave» beskrives som en fortelling om en detektiv som utvikler en personlig interesse for kvinnen som egentlig burde vært hans hovedmistenkte i en pågående drapsetterforskning. Hovedrollene spilles av Park Hae-Il som mange nok vil gjenkjenne fra «Memories of a Murder» og «The Host» av Bong Joon-ho, og kinesiske Tang Wei som har gjort seg særlig bemerket i Ang Lee-mesterverket «Lust, Caution» og i den eminente Michael Mann-thrilleren «Blackhat».

For en ukes tid siden ble det gjort kjent at den globale strømmefilmtjenesten og distributøren Mubi har kjøpt rettighetene til «Decision to Leave» og vil sørge for kinolanseringer i USA og Storbritannia til høsten, før filmen slippes eksklusivt på Mubi-plattformen for digitale visninger senere. Det er uvisst når filmen kommer på kino i Norge, men sannsynligheten er nok høy for at første mulighet blir i november som en del av programmet til Film fra Sør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: