34 sekunder Yorgos Lanthimos

En 34 sekunder kort teaser-trailer serverer oss de første levende bildene av Yorgos Lanthimos’ kommende «Poor Things», en film basert på Alasdair Grays bestselgende roman fra 90-tallet med samme tittel – en slags moderne gjenfortelling av Mary Shelleys klassiske «Frankenstein». Det hele er beskrevet i retning av en viktoriansk fortelling om kjærlighet, oppdagelse og vitenskapelig vågekraft om en ung kvinne som er brakt til verden og livet av en eksentrisk, men briljant vitenskapsmann.

Emma Stone spiller den unge kvinnen, mens Willem Dafoe spiller vitenskapsmannen (i noe som særlig virker som en perfekt casting). En sentral del i historien spilles også av Mark Ruffalo, som en utsvevende advokat som lokker til seg Stone på eventyr.

«Poor Things» kommer til senhøsten, men disse første smakebitene forteller oss at Lanthimos igjen legger signaturen sin over et filmverk som dyrker originalitet. Det er estetisert skjevhet, absurde linjer og surrealisme som møter vakkerhet. Her er en eim både av Tim Burton og Terry Gilliam, men også Jean-Pierre Jeunet og Guillermo del Toro, ispedd en snert av Wes Anderson (og kanskje bittelitt David Cronenberg også?). Det er altså mye som foregår i dette halvminuttet som er verdt å fange interessen for, men mest fordi Lanthimos har etablert seg som noe av det mest unike, ambisiøse og kunstnerisk interessante på den store internasjonale filmscenen fra de senere år – særlig med «Dogtooth», «The Killing of a Sacred Deer» og «The Favourite». En kortklipt teaser kan umulig gi oss et riktig inntrykk av hva slags film dette egentlig er, men mest sannsynlig er den krasse pennen og observasjonsevnen også til stede i dette verket på toppen av det vi allerede tydelig kan ane er et nytt visuelt-filmatisk verk å kunne bryne seg på og glede seg over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: