Siste Tarantino-nytt fra Cannes

Quentin Tarantino er (selvsagt) til stede i Cannes. Det var her «Reservoir Dogs» ble vist utenfor konkurranse i 1992. Og noen år senere returnerte han med «Pulp Fiction» bare for å vinne selveste Gullpalmen. Siden har Tarantino antagelig vært filmverdens mest berømte, innflytelsesrike og ikoniske filmskaper. Når han nå er tilbake på besøk i den franske filmfestivalbyen (for å presentere en visning av en personlig favoritt i «Rolling Thunder» fra 1977), er det på tampen av karrieren. Ikke fordi Tarantino på noen måte er utdatert eller utpreget gammel, men fordi han ikke ønsker å bli en utdatert og gammel filmskaper. Det er lenge siden han hardnakket har annonsert at han ikke skal lage mer enn ti spillefilmer. Med «Once Upon a Time in Hollywood» gjorde han sin niende, og Tarantino har ved gjentatte anledninger stått fast ved sitt: Han skal bare lage én film til før han gir seg.

Samtidig skal, heldigvis, ikke den frittalende filmskaperen og entusiasten trekke seg helt tilbake. Han vil fortsatt være aktiv og synlig, og ser ikke borti fra at han vil skrive bøker, manus, regissere teaterstykker, kanskje tv-serier og kortfilmer. Men filmografien i form av spillefilmer skal kun romme 10 verk. Fordi han vil gi seg på topp, og etterlate en filmografi gjennomsyret av kvalitet før den tynges av alder og en skaper som ikke lenger er i nærkontakt med tiden.

Selv om Tarantino inntil relativt nylig har gjentatt at han ikke aner hva hans siste film blir, ble det etter hvert kjent at hans svanesang blir et filmprosjekt som bærer (den foreløpige?) tittelen «The Movie Critic». I Cannes har han fortalt til Deadline at pre-produksjonen starter allerede i juni. Videre er ytterligere detaljer avslørt: Filmen blir satt til Sør-California i 1977, og vil handle om en pornomagasin-journalist som tenåringsutgaven av Quentin Tarantino leste med fascinasjon for hans morsomme, velskrevne og frekke filmanmeldelser. Ifølge Tarantino var filmkritikeren på dette tidspunktet i 30-årene, men skrev som han var 55, før han døde – angivelig av alkoholisme – allerede mot slutten av 30-årene. Når det gjelder castingen til filmprosjektet, har Tarantino nå antydet at hovedrollen vil gis til en skuespiller nettopp i midten av 30-årene og at det da sannsynligvis vil bli en skuespiller han ikke før har samarbeidet med. Nå kan bare spekulasjonene starte, og agentene til mannlige Hollywood-skuespillere i midten av 30-årene får virkelig komme seg på jobb.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: