Fra Barbaren til Renate Reinsve

En av fjorårets store positive overraskelser var det forfriskende horrorverket «The Barbarian» av Zach Cregger. Med bakgrunn fra komikermiljøet, kan muligens «The Barbarian» ha representert et sceneskifte for 42-åringen som sannsynligvis har hatt gode kort på hånda og mye å velge i for sitt neste prosjekt. I dag ble det kjent at han har invitert med vår egen Renate Reinsve med på laget til «Weapons» som han skal skrive og regissere for samme produksjonsteam som stod bak «The Barbarian». I tillegg til Reinsve er det også kunngjort at chilensk-amerikanske Pedro Pascal, som senest har gjort seg sterkt bemerket i tv-serieverket «The Last Of Us», også blir med på det sterke laget.

«Weapons» beskrives som et skrekkfilmverk sydd etter tilsvarende mønster som «Magnolia» av Paul Thomas Anderson, som på 90-tallet jo var særlig toneangivende og innflytelsesrik for flere filmere og filmskapere i tone og ikke minst struktur (flettverk). Detaljene rundt hva «Weapons» blir er foreløpig ukjent, men det er uttalt at historien vil kretse omkring forsvinningen av flere skoleelever i en liten by.

Og har du ikke allerede sett «The Barbarian», kan du jo allerede nå varme opp med den. Filmen landet på en finfin 5. plass på Speilets liste over de beste horrorfilmene av 2022, da med følgende omtale:

Når en ung kvinne ankommer en airbnb-leilighet alene nattestid, og Bill Skarsgård åpner døra og forteller at han allerede leier stedet før han inviterer henne inn for å finne ut om det hele er en misforståelse, er alle faresignalene til stede. Enda mer når hun overnatter og følger etter ham ned til en mørk kjelleretasje. Men, “Barbarian” snus til en original ikke-gå-ned-i-kjelleren-skrekkhistorie der regissør Zach Cregger – med erfaring fra komediens verden – vrir på konvensjonene for å skape noe genuint uventet og samtidig sjokkartet. “Barbarian” er en mørk, uforutsigbar og skremmende tematisering av toksisk maskulinitet, traumer og misbruk – formidlet med presist horrorfilmspråk som også må kunne tas inn som signal på at 41-årige Zach Cregger kan ha mer å komme med i denne sjangeren.

(Les mer om Barbarian i tidligere publisert omtale)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: