Taken (2008)

Handling: Liam Neeson spiller tidligere spesialagent som opplever at tenåringsdatteren blir kidnappet etter at hun reiser til Paris med en venninne. Neeson setter seg på første fly for å spore opp kidnapperne og befri datteren før det er for sent.

Moral: For all del ikke reis til Paris hvis du er ung og pen. Du blir kidnappet på flyplassen, torturert og misbrukt av albanske gangstere som driver menneskehandel for sleske, tykke og kåte representanter for verdens finanselite som er villig til å bla opp hundretusener av dollar for et ligg med en amerikansk jomfru på 17 år (lang setning). Los Angeles er en trygg og fin by.

Dom: En fartsfylt og popcorn-vennlig Luc Besson-produksjon. Lettvinte løsninger tar oss med fra scene til scene i høyt tempo. Tettpakket med action og spenning. Overraskende høy Steven Seagal-faktor når Neeson går løs på bad guy-gangstere i den mørkeste Paris-underverden. Klisjéfull, men effektiv story. Bygger ofte opp mot spennende partier som ødelegges ved plutselig å dra opp tempo. Sliter med å balansere underholdningen med troverdige handlinger og karakterer. Actionscenene er dessuten uinspirerte. Det samme er Liam Neeson. Se heller tv-serien med samme navn, som riktignok er i en helt annen sjanger (men uansett veldig mye bedre).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: