The Go-Getter (2007)

vlcsnap-140342

6

Såkalte «indie-roadmovies» har slått bra an i statene de siste årene. Vi har Sideways, Little Miss Sunshine, Into the Wild og mange flere. Nå har vi også The Go-Getter.

Filmen byr også på et velassosiert utvalg av unge og typiske «indie»-skuespillere som Jena Malone, Zooey Deschanel og den imponerende gutten fra Thumbsucker: Lou Taylor Pucci.

Sistnevnte spiller her en naiv og eventyrsøkende gutt som impulsivt stjeler en bil, og begir seg ut på den amerikanske landeveien for å finne den 18 år eldre halvbroren for å fortelle ham at moren deres er død.

På reisen møter han en lang rekke underlige karakterer, blir kjent med mennesker og kulturer, og begynner også å forstå mer både om seg selv og halvbroren etterhvert som han nærmer seg den endelige destinasjonen.

Det blir en småmorsom reise å være tilskuer til, og filmen har en behagelig rytme. Skuespillerne er flinke, cinematografien flott, og singer-songwriter M. Ward leverer mye bra musikk på soundtracket. Filmen får også bonuspoeng for en sjarmerende homage til den legendariske dansescenen i Bande à part med Anna Karina.

Filmen som helhet er imidlertid veldig harmløs, i perioder litt kjedelig. En Sundance-polert lettvekter med noen fine skuespillere og ideer, men som raskt glemmes og aldri sees igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: