Les Femmes de l’ombre (2008)

femaleagents1

7

Etter oppdrag fra den britiske militærenheten SOE (Special Operations Executive) står Louise (Sophie Marceau) i spissen for et avgjørende fransk oppdrag i foranledningen til D-dagen. Sammen med et team av andre mer eller mindre trente kvinner, skal hun befri en britisk geolog som bevoktes av Gestapo på et tysk sykehus i Frankrike, etter at han er avslørt i å drive «mistenkelig» rekognosering i Normandie.

Etter at første del av operasjonen er gjennomført, må de kvinnelige motstandskjemperne ta livet av Gestapo-sjefen i Paris (spilt av den alltid solide Moritz Bleibtreu).

Les Femmes de l’ombre (Female Agents) er en tradisjonelt, men stødig fortalt film om modige kvinner i en forfriskende annerledes historie om europeiske motstandskjempere. Regissør Jean-Paul Salomé finner balansen i noenlunde troverdige karakterportretter og actionfylt spenning med driv og nerve i 120 underholdende minutter. Innimellom er det også et par briljante sekvenser, som en stilsikkert fotografert og regissert spenningsscene på metroen i Paris som fungerer forrykende bra!

Et fint og utfyllende tilskudd på den voksende stammen av filmer om europeiske motstandshelter under 2. verdenskrig, uten at jeg umiddelbart skal gå god for dens historiske korrekthet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: